När någon döljer alkoholinköp

Ibland kan det vara så att man inte vill att andra ska veta att man köper alkohol, eller hur mycket man köper. Kanske köper man alkohol i present och då kan det såklart vara ett skäl att dölja inköpen för den som ska få gåvan. Andra gånger kan det vara så att man döljer inköpen för att anhöriga inte ska se att man köper alkohol. Det kan till exempel handla om att man tar ut kontanter och sedan köper alkoholen med dem för att förhindra att något syns på kontoutdragen. Andra väljer att handla av spritsmugglare istället.

Vad gör man när inköpen döljs?

Om en anhörig döljer inköp av alkohol kan man gå tillväga på lite olika sätt. I de fall det handlar om ett minderårigt barn som köper alkohol är det självklart allvarligt. Då kan det vara nödvändigt att ta kontakt med kommunen, skolan och kanske med socialtjänsten i kommunen för att få hjälp om man som förälder inte klarar av situationen på egen hand.

Är det en partner som ofta dricker alkohol, och som döljer inköpen samt kanske till och med blir hotfull när man tar upp saken är det viktigt att man får hjälp. Det finns flera organisationer som kan hjälpa till med råd och stöttning. Om man känner sig hotad eller rent av har blivit utsatt för våld kan det vara ett bättre alternativ att lämna sin partner. Man kan också behöva kontakta polisen för att få till ett kontaktförbud eller besöksförbud. Om man har barn tillsammans kan det ställa till det en del. Men för deras trygghet och säkerhet kan en separation vara den bästa lösningen. Det kan vara en relativt svår process att gå igenom och det är klokt att se till att man har stöd från andra anhöriga under tiden.

fredriq

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *