Alkohol och tobak, en populär kombination

Länge var alkoholkonsumtion synonymt med rökning och snusning och det är många som än idag ”feströker” eller ”festsnusar”. Dock minskar antalet personer som röker och snusar kontinuerligt och idag väljer många tobaksfria produkter istället för de traditionella innehållandes tobak.

Snus utan tobak

Snusmarknaden utvecklas hela tiden och en produkt som tar jättekliv framåt är snus utan tobak, en produkt de flesta snusare idag ser som ett fullgott alternativ till det traditionella snuset. Framför allt är det många tjejer som använder sig av denna produkt även om killar för den sakens skull inte ställer sig främmande till att byta ut den traditionella varianten. Dock ska man som konsument vara uppmärksam på vilken produkt man köper då många tobaksfria snussorter innehåller mer nikotin än traditionellt snus. Detta har till exempel Folkhälsomyndigheten uppmärksammat och har idag satt upp kriterier för vad som gäller.

Åldersgräns

Snus utan bokat, eller vitt snus som det också kallas, hade till en början ingen åldersgräns då det inte sågs på som en tobaksprodukt. Det fanns inga direkta regler kring försäljningen heller. Dessa regler har idag skärpts och idag behöver man vara 18 år för att få köpa tobaksfritt snus.

Alkoholens baksida

fredriq

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *