Alkohol för dejten

Om man ska dricka alkohol eller inte på första dejten råder det delade meningar om. Många hävdar bestämt att det bästa är att helt avstå alkohol när man träffar någon för första gången. Andra har en mer pragmatisk hållning. Sanningen är dock att dejting och alkohol kombineras mer ofta än inte. I den här artikeln tänkte jag därför tipsa om några alkoholhaltiga drycker som passar bra när du träffar någon första gången. Du hittar dejten på Dejtingsidor.nu, och här nedan hittar du dryckestipsen.

Ta det lugnt

Observera att jag inte rekommenderar något supande på första dejten. Nej, på en första dejt räcker det med en till två drinkar, max tre. Att dricka mer än så är definitivt någonting att spara till någon du känner bättre, någon du vet att du kommer vilja träffa många gånger.

Manhattan

Drinken Manhattan är ett mästerverk. Om du beställer den visar du att du har god smak utan att vara överdrivet pretentiös (undvik Martini ur det perspektivet). En Manhattan är enkel (bara två ingredienser i grunden) och pragmatisk.

Gin & tonic

En sann klassiker, och det finns goda skäl till det. En gin & tonic är uppfriskande och i princip omöjlig att inte lyckas med. Den funkar också perfekt om du och dejten befinner er i en bar full av folk i och med att den går så snabbt att mixa ihop.

Öl

Okej, det här tipset är kanske lite väl uppenbart, men för vissa dejter är det helt onödigt att krångla. Varför inte gå direkt till ett alternativ som funkar varje gång? ”En stor stark” är enkel att beställa, smakar lagom bra, och behåller fokuset på det ni konverserade om nyss snarare än drinkarna som precis ställdes framför er.

Vin

Att dricka vin på första dejten signalerar seriositet, vilket kan funka bra i vissa fall, sämre i andra. Men vin är liksom en Manhattan i många fall ett bra sätt att visa sig sofistikerad utan att gå till överdrift. Vin dricks långsamt och är av det skälet den utmärkta grunden till djuplodande och djupa konversationer.

fredriq

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *