Att välja alkoholfritt

På fester, vid middagar och högtider ställs det i stort sett alltid fram alkohol på bordet. Det tas liksom för givet att alla ska dricka alkohol. Men det kan finnas anledning att också ta fram lite alkoholfria alternativ. Om man ska köra bil hem från festen eller kanske tidigt dagen därefter finns det all anledning att inte dricka så mycket, eller att helt enkelt skippa alkoholen helt. Hos Transportstyrelsen kan man läsa mer om alkohol i samband med bilkörning samt om vad som händer ifall polisen trots allt skulle ta körkortet.

Måste man dricka alkohol för att ha roligt?

Det finns faktiskt inte något alls som säger att man måste dricka alkohol för att man ska kunna ha roligt på en fest eller annan tillställning. Det kan rent av vara så att man har än roligare om man inte dricker. Om det blir för mycket alkohol är det lätt hänt att man hamnar i tråkigheter under festens gång. Det kan dessutom vara svårt att komma ihåg vad som egentligen hände dagen efter festen.

Pinsamt att välja dryck utan alkohol

Ibland kan man tycka att det är lite pinsamt att kanske välja eller be om en dryck som inte innehåller alkohol. Såhär behöver man dock inte känna. Att välja alkoholfritt kan till och med vara ett mycket moget beslut om det är så att man har något annat planerat som man inte vill avstå.

Att fråga efter något utan alkohol att dricka kan vara än mer jobbigt, speciellt om man i stort sett är ensam om att dricka alkoholfritt. Om man ska anordna en fest kan det därför vara klokt att se till att det finns ett bord med läsk eller alkoholfria drinkar att välja mellan. Även de som dricker alkohol kan vara i behov av att dricka något utan alkohol mellan drinkarna. Det gör att man inte lika snabbt blir full och dessutom känner man lättare av när det är dags att sluta med alkoholen.

Alkoholfria alternativ

Det finns en hel del olika alkoholfria alternativ att välja bland. Man behöver inte välja mjölk eller vatten. Läsk är ett exempel, alkoholfri cider ett annat och dessutom kan man blanda alkoholfri bål eller flera olika drinkar. Det gör att man inte behöver känna sig utanför på festen.

fredriq

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *