Så påverkar alkohol din hy

Som de flesta vet är alkohol i för stor mängd skadlig för dig. Det finns myter om att enstaka enheter alkohol skulle vara nyttigt, men det som förenar de studierna är dessvärre en tveksam metodik. Där man förr trodde att det var alkoholen folk mådde bra av har man idag konstaterat att det snarare handlar om att måttlighetsdrickare har ett brett socialt kontaktnät. Det är alltså många vänner och umgänge man lever längre av, inte alkohol.

Alkoholen påverkar hela din kropp

En sak som många däremot inte känner till är att alkohol bland mycket annat är dåligt för hyn och kan orsaka både rynkor och finnar. Det handlar dels om att alkohol är uttorkande, så alla pengar du slösar på återfuktande krämer är bortslösade om du dricker mycket alkohol. Men det handlar också om att alkohol är dåligt för din nattsömn vilket leder till att dina celler inte kommer återhämta sig i den takt de brukar. Även detta kan leda fram till dålig hy och missprydande rynkor.

Alkohol innehåller också väldigt mycket kalorier och kolhydrater. Hur mycket varierar dels på sort och dels på om du blandar ut den. Även om du tänker att du kanske bara dricker en eller två drinkar är den ofta utblandad med söt läsk eller liknande. Även detta, att alkoholen gör dig tjock, är dåligt för hyn. En viktuppgång tänjer ut huden på ett ofta missprydande sätt som är svårt att fixa på egen hand.

När huden väl börjar bli slapp och dålig så räcker det sällan med att upphöra med alkohol för att den ska reparera sig själv, utan om du vill återfå din ungdomliga glans så behöver du göra det på kirurgisk väg. Några som kan hjälpa dig med det är Citadellkliniken som har flera olika behandlingar för dig som drabbats av det här problemet. Det bästa är dock att redan tidigt i livet anamma en strategi där du istället för att vara ute och festa till sent på natten ser till att ta det lugnt med alkoholen och alltid gå och lägga dig i tid.

fredriq

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *