Smuggelsprit

Det finns personer som sätter i system att köpa billig alkohol utomlands och sedan säljer de den vidare, lite dyrare i Sverige. Priserna når dock inte upp till de hos Systembolaget och därför kan många lockas att handla hos de här personerna. Det är dock riskfyllt. Om polisen upptäcker det kan man straffas, både som säljare och som köpare av alkoholen. I värsta fall kan man rent av få fängelse. Det ska dock tilläggas att alla alkoholhaltiga drycker som säljs utomlands för att konsumeras i ett annat land brukar benämnas som smuggelsprit, trots att den i vissa fall är importerad helt lagligt.

Andra nackdelar med smuggelsprit

När det gäller smuggelsprit finns det inga garantier på att du verkligen får det du betalar för. En flaska kan ha mixtrats med och du kanske bara får vatten istället för vodka, eller någon vätska som är farlig att dricka. I de allra flesta fall förekommer inte sådant men man kan inte vara helt säker.

Smuggelsprit och domar

Under de senaste åren har en hel del personer dömts för försök till smuggling eller ren smuggling. Det handlar oftast om att polis och tull spanar på vissa personer och tar dem på bar gärning. Straffen är oftast böter, men även fängelse förekommer beroende på mängd.

fredriq

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *