Champagne

Det finns knappast någon dryck som för tankarna till fest och lyx på samma sätt som champagne. Det är trots allt drycken vi föredrar för att skåla in det nya året såväl som för att fira andra lyckliga livshändelser.

Om du ska dricka champagne ska du självklart göra det i en lyxig miljö. Haken är bara att “lyxigt” kostar pengar. Om du står i ett hem fullt av praktiska IKEA-prylar kanske du undrar hur du ska göra för att lyxa till saker och ting? Faktum är att du enkelt kan göra så att dina IKEA-möbler ser mer påkostade ut. Hos Bemz hittar du till exempel överdrag och andra tillbehör till de populäraste IKEA-möblerna. Tillbehör som gör det enkelt att få till en lyxigare känsla hemma.

Champagne hämtar sitt namn från en region i Frankrike med samma namn. Faktum är dock att det egentligen inte är därifrån drycken härstammar. Det första mousserande vinet skapades av britterna någon gång i slutet av 1600-talet. Detta oavsett är det numera från Frankrike som de mest kända champagne-sorterna kommer. Där har man ända sedan 1700-talet tillverkat champagne på samma sätt. Förenklat beskrivet går tillverkningsprocessen till på så sätt att man tillsätter socker och jäst till vanligt vitt vin. Det är den processen som ger champagnen dess bubbliga och festliga karaktär. Den perfekta serveringstemperaturen för ett glas champagne är någonstans mellan 6-8 grader.