Beställa alkohol

I Sverige har man länge varit van vid att gå till Systembolaget för att köpa alkohol. Lite lättöl och folköl finns i mataffären men inte mer. Men för ett tiotal år sedan blev det också möjligt att beställa alkohol från olika ställen.

Vin direkt hem till dörren

Genom Vinoteket kan man beställa vin direkt hem till dörren. Sortimentet är stort och det finns viner från världens alla hörn. Oavsett om du vill beställa vitt vin, rött vin eller om du föredrar rosé kan du finna det här. Leveransen sker i kartong som avlämnas direkt hemma vid din dörr.

Beställa från Systembolaget

Ett annat sätt att beställa alkohol på är genom Systembolaget. Många gånger får man då hämta alkoholen på sitt närmaste systembolag eller hos ett ombud i närheten. I vissa städer kan man också få hemleverans av alkoholen. Även då gäller 20 års åldersgräns och paketet delas inte ut om personen som tar emot det inte kan visa en giltig legitimation.

Alkohol från utlandet

I dag går det också att beställa alkohol från utlandet, helt lagligt. Det gäller dock att man ser över hur det ser ut med skatter och andra regler. En del företag som levererar alkohol till Sverige räknar in de här avgifterna i alkoholens pris. Andra företag gör det inte. Då måste man själv se till att betala avgifterna. Om så inte sker kan paketet beslagtas.

Fördelar med att kunna beställa alkohol

Det finns flera fördelar med att beställa alkohol. Ska man ha en större fest slipper man tänka på att frakta många flaskor och dessutom vet man att man får tag i allt det man behöver. Med hemleverans av alkohol behöver man inte heller åka en extra vända för att handla. Det kan bli särskilt irriterande om man har långt till Systembolaget.

fredriq

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *