Få hjälp ur beroendet med ett rent hem

Många människor som hamnat i ett alkoholberoende, eller vilket annat beroende som helst, upplever ofta ett enormt inre kaos. Tankar och känslor flyger omkring om varandra. Det här leder snabbt till en ond cykel där kaoset får personen att dricka och drickandet skapar mer kaos.

Det finns många vägar ur ett beroende och behandlingen består av flera moment och åtgärder. Ett sådant kan vara att skapa lite yttre struktur och ordning på livet genom att se till att hemmet blir rent och snyggt. Samtidigt orkar inte alltid den som lider av beroendet att ta tag i saker som dammsugning, svabbning och fönsterputs på egen hand. Genom att anlita en duktig städfirma som qleano.se/ blir jobbet gjort på ett proffsigt och effektivt sätt. Läs vidare om hur städning hemma kan hjälpa dig eller en närstående ur beroendet.

Därför är struktur viktigt

När en människa hamnat i ett beroende syns det inte nödvändigtvis på utsidan men det är ändå ganska vanligt med vissa yttre tecken. Klassiska varningstecken på ett beroende som gått för långt är att personen börjar se lite sliten och ovårdad ut. Ju djupare en individ sjunker i sitt beroende desto mindre bryr han eller hon sig om saker som att städa eller se hel och ren ut. Detta reflekteras även i hemmet där disken börjar stapla upp sig i diskhon och alla ytor täcks av prylar och skräp. Den här oordningen är jobbig att vistas i och kan bli ytterligare en källa till det inre tumult som personen redan upplever.

Minska på stress och ångest

Enligt många experter är ett rent och prydligt hem inte själva boten på beroendet men kan däremot vara ett värdefullt verktyg i processen. Bostaden ska vara den plats där du kan koppla av och känna dig trygg, och med lite hjälp på traven med regelbunden hemmastädning slipper du den ångest som plikterna ofta ger. Ett rent hem känns också inspirerande för den kreativa människan och på så sätt kan mer tid kan ägnas åt att skapa än att dricka och vara självdestruktiv. Att vakna upp i en ren miljö ger en liten energikick som är ovärderlig medan att mötas av kaos på morgonen snarare får dig att vilja dra filten över huvudet igen. Sist, men inte minst, är renligheten också viktig för den fysiska hälsan. Det boostar immunförsvaret, minskar på allergener och gör luften friskare att ha ett välstädat hem.

fredriq

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *